fredag 5 juli 2013

Läkarsamtal

God morgon Fredag.
Så fort denna vecka har gått.

Igår ringde min ortoped.
Han berättade att han hittat ytterligare en specialist som han skrivit brev till och skickat mina röntgenbilder av höfterna till, i Umeå.
Han sa att han själv känner sig väldigt frustrerad över att han inte vet hur han ska kunna hjälpa mig att få mina höfter stabila, så han gör vad han kan för att hitta andra som kan tänkas ha någon idé.
Han hade forskat mer om den typen av höftprotes som han nämnde vid sista besöket, den protes som hade någon form av låsring för att den inte skulle gå ur led så lätt. Men efter att ha diskuterat med andra kollegor så hade han och de inte ansett att ens sånna proteser skulle hjälpa mig, de skulle gå ur led ändå och orsaka större skada. Alla han pratat med avråder starkt protesoperation då de kommer att förstöra höfterna mer.

Han har också skrivit en ny remiss för magnetröntgen av ryggen med fokus på mina nervrotcystor, och talat med en ryggspecialist om dem.
Ryggspecialisten hade haft ett par patienter med dessa cystor som jag förstod, och de hänger ihop med ehlers danlos syndrom och är ovanliga.
Ryggdoktorn trodde också sannolikt att många av mina symptom och smärtor kommer från cystorna.
Jag kommer att få träffa ryggdoktorn när mr är gjord och han kommer att undersöka mig, men troligen kommer det att vara svårt att kunna göra något åt cystorna eftersom de innehåller nerver som kan skadas.
Men man vet ju aldrig, kanske senaste mr visade fel? Kanske det egentligen är helt "vanliga" cystor som inte är det minsta allvarliga? Det kanske visar sig på nästa mr?

Läkarundersökningar, läkarundersökningar, väntan, läkarundersökningar, jag blir så trött på det.
Och på måndag ska jag till doktorn för magen.
Eftersom min husläkare är sjukskriven så ska jag träffa den läkare som jag gick till innan jag fick min diagnos, hon som liksom inte orkade få iväg remisser eller orkade ta in att det kunde vara någon sjukdom som hon inte stötte på var och varannan dag.
Samma läkare som även min man var till, och samma där, hon orkade inte meddela provsvar och remissvar så jag fick spel tillslut och anmälde henne till chefen.
Samma läkare som jag sen såg på loggrapporterna var in i min journal var och varannan dag och läste fast jag inte träffat människan på över ett år.
Den förtroendeingivande läkaren ska jag träffa på måndag.

Men det blir väl bra tillslut, fast jag hoppas innerligt att min husläkare kommer tillbaka! Jag orkar inte skaffa mig en ny som ska sätta sig in i allt!



20130705-074604.jpg

2 kommentarer:

Martina sa...

Men, HUR kan de låta dig träffa den läkaren igen och varför är hen inte anmäld för att hon är inne i en journal som inte tillhör sin egen patient!!

Monica sa...

Ja det är jobbigt att byta läkare. Men jag måste berätta att när jag anmälde mig på Arbetsförmedlingen förra veckan och vi diskuterade angående lönebidrag för mig om jag får fatt i en anställning. Jag visade mina överrörliga leder och fick frågan... "Har du EDS?" Jag trillade nästan baklänges. En platsförmedlare känner till sjukdomen men min husläkare gjorde det inte. Det var lite ovanligt kan man säga. Pålästa platsförmedlare är riktigt ovanligt.