torsdag 12 januari 2012

Måndagsex

Jaha, nähe, inte blev jag så mycket klokare efter läkarbesöket. Möjligen lite mer ångest när läkaren tillslut fick vända på ett fullklottrat a4 för att få plats med alla olika och konstiga symptom jag har och har haft.

Men det var en bra läkare, som lyssnade. Det finns ett finare ord för min kropp; hypermobilitetssyndrom.
Jag ska komma ner och ta en massa blodprover, sedan ska remisser skickas till smärtkliniken, öron-näsa-hals och hemologen(?).

Kanske det i alla fall visar sig att jag bara är ett måndagsex.

8 kommentarer:

mumari (@mumari) (@mumari) sa...

MuBlogg Måndagsex: Jaha, nähe, inte blev jag så mycket klokare efter läkarbesöket. Möjligen lite mer ångest nä... http://t.co/cda9fEhC .

Hondjur sa...

Skönt att dom i alla fall tar dig på allvar och kollar upp det ordentligt! Det är det inte alla som gör.
Sedan förstår jag känslan. Lite defekt sådär. Aningens!

Lycka till gumman!

Anna sa...

Att du får komma till en smärtklinik är jättebra! Hypermobilitetssyndrom (som alltså har med överrörligheten att göra) är vanligt och man måste bl.a. lära sig att belasta kroppen på rätt sätt. Det finns en smärtklinik i Västervik som specialiserat sig på detta. Du kan läsa mer här: www2.ltkalmar.se/vardprogram/overrorlighet/VP-överrörlighet.pdf
Gissar att de även kollar om du har fibromyalgi, då det ofta hänger ihop - särskilt när man gått med långvarig smärta.
Lycka till och bra att du fick en klok läkare som det verkar!

Sofie sa...

Bra att de lyssnade på dig!

Eva H i Metbäcken sa...

Bra att det äntligen är en läkare som lyssnar på dig!
Och du är inte ensam om att ha fullklottrade A4-papper på både fram- och baksida vid genomgångar hos läkare - här är en till!

Även jag har konstaterat att jag är ett riktigt måndagsexemplar... vette fanken hur mina föräldrar bar sig åt??!!? ;) De måste ha missat en del viktiga detaljer i tillverkningen...
Kram

Eva H i Metbäcken sa...

Här finns förresten en blogg från en till som har HMS (hypermobiltetssyndrom)

http://okanddiagnos.blogg.se/

mumari.com sa...

@Anna, Jag trodde faktiskt inte att överrörlighetssyndrom var liksom som en sjukdom så, jag trodde att det mera var en term för att jag kunde böja lederna lite mer än andra.
Jag frågade rakt ut om det var troligt att jg har fibro, eftersom det är många bekanta som föreslagit det genom åren, men doktorn sa att jag inte hade det, vilket känns skönt, däremot så har man en förhöjd risk att få det om man är överrörlig då det var en stress för kroppen och stress utlöste fibro om jag förstod det rätt.

mumari.com sa...

@Eva H i Metbäcken, Läskigt, jag brukar inte våga googla sjukdomar, men googlade vidare hms och fann det här: http://hypermobilitet.se/
Jag kan pricka av en hel del som blåmrken, tunn hud, lågt blodtryck, svanfingrar, yrsel och hej och hå.
Var är pillermedicinen som botar hms undrar jag nu?