onsdag 28 mars 2012

Smärtlindring

Idag ringde min husläkare upp. Han skulle ju forska lite i det där med smärtlindring till mig.
Jag hade både hoppats och trott att han skulle komma fram till ett alternativ. Därför blev jag så besviken.
Han hade just ingenting att erbjuda mig.
Jag har provat så många olika, alla Ipren-voltarenliknande preparat slår ut min mage totalt och de har heller ingen effekt på värken i kroppen.
Alvedon har ingen effekt, citodon har effekt ibland, när jag ska sova. Men det är egentligen inte den smärtlindrande effekten som gör att jag kan sova utan det är det faktum att jag blir snurrig och dåsig i huvudet som gör att jag kan tänka bort värken och somna. Dessvärre uteblir den effekten oftast nu, kroppen har väl blivit för van kan jag tänka.

Jag frågade om såna där smärtlindrande plåster som jag hört talas om, men det ville han inte ge mig än, de innehöll så mycket morfin och var så starkt beroendeframkallande. Jag vill ju inte heller gå runt hög på morfin och bli beroende.

Det känns riktigt värdelöst. Just nu begär jag inte ens att värken ska försvinna helt, bara det slutar att bli värre. Bara jag slipper känna hur led efter led kollapsar. Stoppa det liksom!
Och jag vill så gärna få sova utan att hela tiden bli störd av värken.



Så det vi ska göra nu är att invänta röntgen av axlarna och höfterna och hoppas på att det visar något där som är lättare att åtgärda än överrörlighet. Men troligast så kommer inget att synas där och då finns det just inget konkret att bota.
Sen ska jag invänta kallelser till smärtmottagningen igen för grundutredningen och hoppas att de kommer att koma fram till något smärtlindrande även om jag inte ska bli inlagd eller gå på deras "kurser".

Det känns verkligen inte ljust med värken just nu och jag har väldigt svårt att tänka positivt. Jag hoppas på att det vänder snart.
Jag vet inte om EDS går i skov. Gör den det så borde det ju åtminstone stanna upp snart?



- Posted using BlogPress from my iPad

3 kommentarer:

Nike sa...

Jag antar att din läkare redan har funderat på det, men jag tänkte att det är lika bra att tipsa, ifall han inte gjort det.
En god vän till mig hade en whiplashskada och gick jämt med gnolande värk. Han gick nån slags kurs och fick träffa specialisternas specialister. Vad jag minns så fick han en kombination av antidepressiva och värkmedicin. På någon vänster hjälpte medicinerna varandra att dels ta på rätt ställen men också att döva hjärnans registrering av smärtan.. Dessvärre minns jag inte vad medicinerna hette, men lösningen borde vara känd mer än här i Lund. Bli nu inte rädd, för det var inte någon av de tyngre eller beroendeframkallande medlen. Jag hoppas så att du hittar någon lösning och att du någon gång får möjlighet att gå en av kurserna.

Klara sa...

Jobbigt att hon inte kan komma på en lösning :(
Räddningen för mig är Lyrica tack vare den behöver jag inte ta så mkt tradolan!
Och sen när jag fick pova den nya alvedonen som är på 665 eller nått sånt som är dubbelverkande har det också blivit bättre :)

mumari.com sa...

Tack för era kommentarer. Sån där starkare Alvedon kanske vore nåt! Måste huvarna värt att testa. Lyrica, det är antidepressivt som man kan ta mot nervsmärta va, så det borde vara det Nike tänkte på?
Läkaren pratade något om det men trodde inte att det var något för mig då jag har just ont i lederna... Men han är ju inte expert på eds... Själv är jag lite rädd för antidepressiva, jag har ätit det i flera år förrut mot depression och fick massor av biverkningar... Men det tål att forskas vidare i!