måndag 23 april 2012

Med tänderna i ekorrhjulet

Jo jag var ju hos tandläkaren i morse, eller tandhygienist + tandläkare för att liksom kolla upp tänderna efter alla problem som varit.
Mina visdomshål efter borttagningen av visdomständerna har äntligen läkt fint, där emot sitter det en bit kvar av en annan tand som jag samtidigt opererade bort.
Jag har dessutom en gammal lagning som sitter lite löst, min enda lagning för övrigt, så den behövde göras ny. Annars såg mina tänder fina ut.



Jag fick visa tandläkaren att jag kunde gapa stort, och oj jisses, det kunde jag och tandläkaren mätte med en linjal. Nu är det liksom bevisat att jag är stor i käften, fast jag fick inget fint klistermärke för det.
Faktum är att jag gapar så stort att käken glider ur led lite, och även när jag stänger munnen med lite motstånd utan att gapa så mycket.
Tandläkaren skulle skriva en remiss till någon specialisttandläkare som ska titta närmare på käkleden och röntga den.
Det låter jättebilligt och bra.
Hur fasen kan sådant räknas som tandvård enligt tandvårdstaxa??
Hon skulle kolla lite, allra troligast så är ju käken överrörlig och går ur led på grund av min sjukdom som gör att hela kroppen fungerar ungefär lika bra som käkleden, så det kanske skulle gå att få det under sjukvårdstaxa, men det var visst svårt.
Samtidigt så kommer det ändå att bli svårt att få en rimlig tandvårdsförsäkring när alla tänder är helt okej just för att min sjukdom antagligen påverkar tänderna och då kommer dom sätta en dyr månadspremie på mig.
Oj! Såg ni ekorrhjulet som snurrade liksom??
Ironiskt nog har jag just inte haft några större problem med käkleden förrän käkkirurgen drog den ur led när han opererade ut visdomständerna tidigare i våras.

Ett stort skämt, det är vad det är.

- Posted using BlogPress from my iPad

1 kommentar:

Ewa (mamma till 6 döttrar) sa...

Usch och fyyyy!!
Jag är ju av den åsikten att tänderna borde höra till kroppens generella högkostnadskort....

Kram