onsdag 2 oktober 2013

onsdag

Det blev ingen inskolning för Telma idag heller, det var en envis förkylning. Vi tar nya tag på måndag istället.

Själv har jag varit på vårdcentralen hos en ny läkare idag. Min husläkare som jag har haft och som har gjort mycket för att hjälpa mig har varit sjukskriven sen i våras, och jag fick lov att inse att jag måste ha en ansvarig husläkare för smärtlindring etc.
Men jag har bävat för det. Har man eds så är det lite utav ett lotteri att träffa en ny läkare, merparten vill gärna säga att de kan för lite, eller inte vill sätta sig in i diagnosen, och hänvisar till någon slags specialist som inte finns.

Jag hade tur. Jag har haft denna läkare till mina barn, och hon har varit mycket bra med dem.
Och hon var även bra och hjälpsam med mig.
Hon frågade mycket och tog noga reda på grundproblemen. Det är sjukt att man faktiskt ska behöva bli förvånad när man träffar en läkare som faktiskt vill engagera sig.
Så när hon frågade hur jag mådde inom mig över alla olika saker som händer i min kropp började jag gråta. Det hade jag inte riktigt räknat med och bet mig i läppen.

Hon skrev om mitt recept på värktabletter som en annan läkare minskat ner till en om dagen, och hon blev bekymrad över min huvudvärk som jag har nästan dagligen.
Jag har själv inte orkat ta tag i den, inte orkat med ytterligare en grej som ska utredas, men läkaren ville göra en ct på huvudet och skrev remiss till röntgen.
Sen blev hela blodstatusen tagen och hon beställde även prov på borrelia.
Tänk om jag skulle ha borrelia och det var lösningen på alla mina problem i ett svep?

Nu är jag hemma igen till ett kaos som måste städas, varenda dag. Hej och hå.

1 kommentar:

Monica sa...

Äntligen någon som bryr sig om dig. Hoppas det flyter på nu. Själv fick jag remiss till smärtkliniken idag och hoppas på det bästa.